2015. augusztus 30., vasárnap

Szaladin hadjárata: 1. Damaszkusz, a status quo vége

A hadba hívás történelmi hadjárat során végigjátszhattuk az első keresztes hadjáratot, a Szentföldre való érkezéstől egészen Jeruzsálem bevételéig. Most Szaladin hadjáratában az arabok szemszögéből haladhatunk lépésről lépésre, ahogy a bölcs szultán megerősíti hatalmát, majd végül visszaszerzi Jeruzsálemet a keresztesektől. Az első küldetés Damaszkusz, a status quo vége címet viseli.

Cél: elfoglalni a lázadó várost, Damaszkuszt

Seregeddel minden esélyed meglehet a város bevételére, de könnyen elbukhatsz, ha nem választasz jó taktikát. Íjászaid küld a sereged táborhelyéhez legközelebbi toronyhoz (alsó torony). Fontos, hogy semmiképpen se támadj frontálisan. Főleg ne az egész sereggel a várkaput megrohanva. Embereid akkor utolsó csatájukat vívták...

Szóval az íjászokkal ügyesen likvidálhatod a torony őreit. Figyelj a lőtávolságra, hogy minél kevesebb veszteséged legyen az ellennel szemben. Ha sikerült a hadművelet, faltörőkosodat irányítsd az így védtelenné vált torony alá és láss hozzá annak lebontásához.

Ha a torony rommá vált, szabad az út befelé. Azonban bent strázsál néhány szablyás, akik a várkapu tetejére is olykor felkaptatnak. Tőlük igyekezz óvni - ha arra tévednének - a faltörőkost, illetve a katonáidat. De ne lépj elhamarkodottan a vár belsejébe!


Parittyásaidat vezényeld a másik (felső) toronyhoz és hasonlóképpen semmisítsd meg az ott őrködő íjászokat. A kaputorony tetején is lehetnek, ott is szükséges megtisztítani a terepet. Ha a szablyások megjelennek, igyekezz kitérni előlük, közben szakadatlanul bombázva őket a parittyákba rakott kövekkel.


Miután ezen is túl vagy, végre bevonulhatsz a város falai közé és a vártornyot ostromolhatod meg. Gyors menet lesz, a szablyásokat ártalmatlanná téve meg is nyerted a hadjárat ezen állomását. Nagyúr nincsen a vártoronyban. Jöttél, láttál, győztél! :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése